168151977_10159142435723114_584057201272

Szenvedélyes horgász vagyok. Kisfiam és kedvenc feleségem után ez a harmadik szerelmem. A wobblerfaragás pedig a hivatásom. 

Az első wobblerem 2006 nyarán született, egy törött csukázó úszóból. A 7 centis csali kifaragása egy szűk órámba telt, a használt csónaklakk lassú száradása, pedig egy hétre nyújtotta az elékszítési folyamatot... a festés után még mindig nem volt kész, de nem volt türelmem az utolsó réteg lakkhoz, muszáj volt kipróbálnom...

Az első éles teszten, alig pár dobás kellett, hogy átverjen egy ragadozót. Mondanom sem kell, aznap nem mertem többet a csalival dobni. Féltettem, de a következő pergetés alkalmával is hajtott a kíváncsiság, egy újabb pöttyös krokodil bánatára.

Megtaláltam azt, amit minden pergető horgász keres: a tökéletes csalit. A számomra tökéletes csalit! A saját készítésű wobblert!

Azóta nem járt víz közelében. Veszedelmes horgaitól megfosztva bár, de leírhatatlan dicsőséggel lóg parafatáblámon, mint első és legfontosabb wobblerem.

A csalikészítéshez való viszonyom azóta sem változott. Ugyan akkora lekesedéssel tölt el, mikor eszembe jut egy új, majd egy még újabb és egy még újabb csaliötlet. Izgatottan várom az első úszáspróbákat, az első éles bevetéseket, hogy kiderüljön a gyakorlatban is működnek-e a néha papírra vázolt, néha csak fejben tárolt ötletek. Valahogy a saját csalikkal fogott halak többet jelentenek számomra, sőt.  Az igazán nagy katarzist mások pozitív visszajelzései jelentik. Leírhatatlan örömet és természetesen büszkeséget okoz, mikor vevőim ezekkel a fahalakkal fogják meg első pergetett halaikat, egyéni rekordjukat vagy csak simán horgásznak egy jót a csalijaimmal. 

Ezért faragok!

Rendelj csalit vagy kérdezz bátran:

hungarianwobblers@gmail.com

Tel: +36-70-369-4881