top of page
bobler_pinksteel.jpg

Bobler


Az első sorozatgyártású csalim, balinra faragva. Elsősorban a Balatonra, Dunára, Tiszára lett tervezve, de minden vízen működik. Közepes, közepesen gyors tempóban vezetik a legtöbben. Abachi fából készül, a terelőlapos csalik között rendkívül jól dobható csalinak számít.


Méret: 5,5 cm (8 g)

Sodrásálló, de kicsit testesebb, jól dobható csalit szerettem volna készíteni. Eleinte balsafából faragtam ezt a típust is, de a jobb dobhatóság érdekében végül az abachi kipróbálása mellett döntöttem. Jól tettem, mert egy-két formai tökéletesítés után megszületett az első sorozatgyártásra érdemes csalitípusom. 

Azóta rengeteg bobler riogatja az ország különböző pontjain, folyó- és állóvizeiben élő ragadozóit, de számtalan gyönyörű fogást köszönhetek én magam is ennek a csalitípusnak. A balintilalom lejárta után mindig ezzel a típussal kezdem meg a balatoni balinszezont. A topwater csalikat ilyenkor még csak kóstolgatü balinok nem tudnak ellenállni a közepes tempóban vezetett boblernek. Személyes kedvenc színem az LB színkód, de nagyon sokat dobom a W, azaz a tiszta fehér változatot is.

A csalit elsősorban balinra ajánlom, de szinte minden műcsalival fogható, ragadozásra kicsit is hajlandó halfajtt sikerült már ezzel a típussal horogra csalni. A már említett LB - kék hátú csalit például célzottan használom sügerezni. Valamiért megőrülnek érte, és sokkal fogósabb erre a kis tüskés ragadozóra, mint  a többi szín. 

bottom of page